- Εκπαιδεύτηκαν 20 ειδικευόμενοι αιματολογίας επί μία εβδομάδα στην πραγματοποίηση, αξιολόγηση και κλινική ερμηνεία μοριακών εξετάσεων που χρησιμοποιούνται στην διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας αιματολογικών νεοπλασιών. Η εκπαίδευση αυτή έγινε με την ευθύνη του κ. Π. Παναγιωτίδη (Αναπληρωτή Καθηγητή Αιματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Ταμία του Σωματείου) στο Ερευνητικό Αιματολογικό Εργαστήριο της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών επί της οδού Μιχαλακοπούλου 176. Η εργαστηριακή αυτή εκπαίδευση έγινε υπό την αιγίδα του Σωματείου και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ).
- Κατόπιν χορηγίας της εταιρείας Novartis έγινε δυνατή η εργαστηριακή παρακολούθηση 850 ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (από όλο τον Ελλαδικό χώρο) με πραγματοποίηση ποσοτικών μετρήσεων επιπέδων bcr-abl ανά τρίμηνο και η πραγματοποίηση ανάλυσης ύπαρξης bcr-abl μεταλλάξεων σε 50 ασθενείς με ΧΜΛ, στους οποίους υπήρχαν ενδείξεις να γίνει αυτή η εξέταση, σύμφωνα με τις Διεθνείς Οδηγίες.
- Πραγματοποιήθηκε η ανάλυση του ποσοστού των υπερμεταλλάξεων στη μονοκλωνική βαρειά αλυσίδα της ανοσοσφαιρίνης σε 70 ασθενείς με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία.
- Πραγματοποιήθηκε ανάλυση της ύπαρξης έλλειψης p53 (del17p) με FISH με ειδικό φθοριωμένο ανιχνευτή σε 40 ασθενείς με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία που έλαβαν θεραπεία 1ης ή 2ης γραμμής
- Πραγματοποιήθηκε ανάλυση της ύπαρξης μεταλλάξεων FLT3 ITD και ΝΡΜ1 σε 130 νεοδιαγνωσμένους ασθενείς με Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία από 20 αιματολογικά κέντρα στον Ελληνικό Χώρο.
Οι δραστηριότητες υπ’ αριθμ. 3-5 ενισχύθηκαν με χορηγίες από τις εταιρείες TEVA, Sanofi & MSD.